2014. március 9., vasárnap

Végre egy Snapshot :D

Nos, nem nagyon írtam az 1.8-ról eddig, de azt hiszem itt az ideje.:D
                           Blockok:
-Granite
-Diorite
-Andesite
E három vulkanikus kőzet inmáron fellelhető a Minecraft világában is!Egyenlőre random spawnolnak le kis foltokban inkább mélyebb terepeken.Azon kívül, hogy dekorációs elemek még nincs különösebb hasznuk.Ezeknek van egy másik változata a Polished amit craftolni tudunk és tőle simább lesz a  felületük.Az ID-jük ugyan úgy van mint pl. a leveleknél csak itt a kő ID-jét használják.(a kő ID-je 1 így az övék 1:1, 1:2 stb...)Hozzáadva: 14w02a.

-Slime block

Ez a block igen különleges, ugyanis ha rá ugrunk visszapattanunk róla.Minél magasabbról ugrunk rá annál magasabb a vissza pattanás.Ez nem csak playerekre mobokra is hat.Ami még hasznos vagy hátrányos, hogy lassabban tudunk rajta menni mint a solusand-en.Továbba nincs rajta fall damage.Miután a neve is mondja slimeblock ezért slmieballokból lehet craftolni, 9 darab szükséges hozzá.Ha lecraftoltuk vissza is craftolhatjuk csak úgy mint az érceknél.Hozzáadva: 14w02a.

-Barrier
 Ez a block csak kreatívban érhető el, ott is csak addolással.Ami a legszenbe tűnöbb ezen a blockon az az, hogy láthatatlan.Azért került be, hogy a map készítőknek ne keljen valami ronda falllal határt csinálni  a pályájuknak hanem meg lehessen csinálni egy olyan blockkal ami nem, hogy láthatatlan de kiüthetetlen is.Ha kreatívban a kezünkben tartjuk és van már lerakva a közelben egy barrier, akkor annak a közepén látható lesz egy ugyan olyan ikon mint ami a kezünkben tartott barrioré, és ezzel láthatóvá teszi magát a játékos előtt.Hozzáadva: 14w05a.

-Iron TrapDoor

Ez a block gyakorlatilag ugyanaz mint a vasajtó csak csapóajtó formában, vagyis kézzel nem nyitható ellenben redstone-al igen.A craftolásról azt gondolnánk ugyanolyan mint a fa trapdoornél de mint tudjuk ebből a craftolásból vasrácsokat kapunk, ezért csak 4 vas szükséges melyeket négyzet alakban kell elhelyezni.Hozzáadva: 14w07a.

A blockokról még annyit, hogy a chiseled stonebrick és moss stone brick és a moss cobblestone mostantól craftolható.


                                                           Gameplay

                                                           Enchanting
Az 1.8-ban egy újfajta enchantolási rendszert kapunk ami bizonyos szempontból jó, de bizonyos szempontból rossz...
 Ugyebár eddig össze gyűjtöttünk XY szintet.Ebből tudtunk valamilyen enchantot rakni az eszközeinkre 30-as szintig.Mostantól mlg mindig a 30 a legnagyobb, de nem kell mindet elhasználni, ugyanis pl. egy  30-as kard készítéséhez 30 szint kell, de ebből csak 3-at kell elhasználni a maradék 27 megmarad. Továbbra is megvan a 3 lehetőség az enchant menüben.:1 gyenge, 1 közepes és 1 erős.Mindegyik XP mennyisége felfelé eggyel nő(1-3 szint).Az enchantoláshoz továbbá mostantól szükséges lapis lazuli.Ez kapott egy külön "rekeszt"  amibe az enchantoláskor helyezni kell.Ennek a mennyisége ugyanúgy felfelé eggyel nő(1-3), tehát ez se drága túlzottan, és szerintem jó is, hogy a lapis kapott egy új felhasználási módot.
 Eddig ha rávittük az egeret egy enchent lehetőségre akkor csak "minecraft halandzsákat" írt ki.Mostantól kiírja az egyik enchantot ami rajta lesz az eszközünkön.
Ha az 1.8 előtt javítani vagy átnevezni akartunk tárgyakat az 40 szint is lehetett.Az 1.8-tól azonban ez min.1 max. 5 szint lesz.Úgyhogy ezek miatt jóval kevesebb XP veszteséggel meglehet úszni egy találkozást egy enchant table-el vagy egy anivillel.

                                                           Treading
Csak úgy mint az enchantolás a kereskedés is megváltozott.
A villagerek eddig színek szerint voltak beosztva, de mostantól a színeken belül is lesznek csoportok.

Barna                                                       Fehér köpenyes                                       Fekete köpenyes
-Farmer                                                    -Leather worker(bőrdíszműves)               -Armorer
-Sheperd(pásztor)                                     -Butcher(hentes)                                      -Weapon smith
-Fletcher(nyíl készítő)                                                                                                -Tools smith
-Fisherman


A lila és fehér megmaradt cleric-nek (pap) és librarian-nak (könyvtáros).A nem használt zöld falusit a 14w02c-ben kivették. :(.E válogatás miatt mindegyik falusi a munkájához kapcsolódóan ad el cuccokat.Kerültek is be új treadok, pl: a farmernek ellehet adni krumplit és répát.Továbbá egy falusi nem egy hanem 2-4 szabad treaddal kezd.Eddig csak egy ajtós módszerrel lehetett falusiakat pároztatni, de mostantól ha treadolunk velük attól is képesek párosodni, de a pároztatásukra van egy másik módszer is, de erről majd később...

                                                         Egyéb
-A chestek lezárhatóak, commandblockokkal.Be kell írni, hogy {Lock:key}, a key helyére bármit írhatunk és így csak azzal lehet kinyitni a chestet aminek az a neve amit beírtunk.
-Nem csak a chestek de a játék nehézsége is lezárható.A nehézség fajták mellett van egy kis lakat és ha arra rákattintunk már nem tudjuk állítani a nehézséget.
-Bejött egy achievment amit csak úgy tudunk teljesíteni, ha craftolunk egy Szuper Aranyalmát.
-A sivatagi templomokban narancssárga wool helyett narancssárga stainedclay van.
-A falvakban a gravel alatt cobblesstone van.Ez azért lett így mert ha egy falut valamilyen barlang fölé generált a játék, akkor a gravel út bele esett.
-Az item framek mostantól nem csak 4 fajta szögben fordíthatóak hanem teljesen.Az összes szögét lehet érzékelni item framekkel.
-Mint tudjuk ha egy creeperbe villám csap akkor electro creeper lesz, ha meg egy malacba akkor zombie pigman lesz.Mostantól ha egy falusiba csap bele akkor az which-é változik.
-Dispenzerek segítségével már lelehet rakni snow és iron golemet továbbá withert is.
-Az F3 screen megváltoztatták.
-A giantokon mostantól látszik az armour.

                                                     Commands
-/clone ezzel másolni lehet építményeket melyeket építettünk.
-/fill ezzel fellehet tölteni területeket.
-/particle (id) ezzel lelehet játszani részecskéket meghatározott ideig.
-/execute ?
-/testforblocks ezzel nem playereket hanem blockokat lehet érzékelni.
-/trigger ?
-Ha a /effect után beírjuk, hogy true vagy false akkor eltudjuk tűntetni a particle-öket amiket az effect ad.
-Adventure modban eddig kilehetett ütni kézzel, vagy olyan eszközzel amivel a blockot kell kiütni(pl balta ki üti a fát),mostantól viszont még a magas füvet sem lehet kiütni, illetve egy mondjuk dirt blockot se lehet lerakni.Viszont ha beírjuk, hogy /give (név) 256 {CanBrake:1}akkor követ kitud ütni.Ha egy block addolásakor utána írjuk, hogy {CanPlaceOn:1} akkor csak kőre lelehet rakni.
-Sok-sok scoreboard feature.Pl meglehet csinálni, hogy a tabon látszódjanak egy bizonyos player szívei.

                                                                        Mob AI
-A slime-ok és a magmacube-ok mostantól tudnak úszni.
-A blaze akkor is lő ha blockok vannak köztetek.
-A "mérges" enderman és pigman már nem esik le lyukakba ha üldöz hanem megkerüli.
-A barna falusiak (falyta nem számít) le aratják a búzát, krumplit és répát, majd vissza ültetik!Nem rossz!A búzából készítenek kenyeret, és csak úgy mint a krumplit vagy a répát oda adják a többi falusinak.3 kenyértől vagy 12 krumplitól/répától a falusiak párosodásra bírhatóak.
A jövőben lehet, hogy lenyírják a bárányokat és halásznak.A későbbiekben rendszeresen fogok írni a snapshotokról! :D (reméljük)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése