2014. július 3., csütörtök

14w25,26,27 a/b/c Snapshot-ok

Nos, már elég régen volt bejedzés és ennek egy oka van: nyár.Mivel nyár van ezért nem nagyon vagyok itthon hamarosan megint elmegyek, de most itt vagyok, úgyhogy akkor jöjjön a

Guardian

14w25a,b

-Guardian:
Elder Guardian
Ez egy új mob amely az új vízalatti templomokban spawnol, melyek az új blockokból épülnek fel(prismarine,prismarine brick,dark prismarine, sealantern).Gyakorlatilag egyfajta hal(a száraz földön ficánkol), mely nem csak a playert hanem a squideket is támadja,hogy hogyan?Egy sugarat lő ki amely ha egy bizonyos ideig van az áldozaton sebez.Primarine shardot és christalt továbbá halat dob,Ennek a mobnak van egy másik változata az Elder Guardian, amely sokkal nagyobb mint a sima, sokan egy kisebb bossnak tartják..2 effektje is van melyet rá tud adni a playerre:
Az elder guardian effketje
mining fatique és egy különös effekt ami abból áll hogy ez elder guardian feje át megy a player elött de nem csinál semmit.az Elder guardian ugyan azt dobja mint a kisebbik variációja csak ő dob szivacsot is.Míg a Guaridannak van spawnegg-je az Elder Guardiannak nincs, de egy paranccsal megidézhetjük: /summon Guardian ~ ~ ~ {Elder:1} . 


-Blockok
  • Prismarine,Prismarine bricks és Dark prismarine.Ezek a víz alatti temlomokban találhatóak meg, és craftolhatók is.
  • Sea lantern, ez is a fent említett templomban továbbá craftolható is.
  • Coarsed dirt, ez egyfajta dirt csak nem nő rajta fű dirtet és gravelt össze craftolva tudjuk előlállítani, vagy a fenyő erdőkben s találhatunk belőle.
  • Sponge és wet sponge.A wet sponge-ot az Elder guardian dobja melyet kiégetve sponge-ot kapunk, aminek az a funkciója, hogy egy 5x5-ös zónában felszívja a vizet.
A Templom Terme melyben az Aranay is van.
A Templom
-Egyéb
  • Ocean Monument
Ez a fent említett tengeri templom melyben megtalálható a Guardian.Chestek nincsenek benne, de a közepén található 8 arany block.Továbbá bizonyos helyin van wetsponge is.Ez a templom sokkal nagyobb a sivatagi vagy a dzsungel templom.
  • Új enchant
A neve "Depth Strider" és zat teszi lehetővé hogy gyorsan tudjunk járkálni a vízben.III-as level-ig fejleszthető, és Csizmákra lehet rá rakni.
  • Kisebb variálások,javítások.

14w26a,b,c

Én csak néhány kissebb variálásról és bugfixről tudok, de itt van még a

  •  /replaceentity parancsról amelynek a működését most nem fejteném ki..
  • Egy új World Type: Debug mode.Mellyel egy olyan világot tudunk generálni melyben az összes block megtalálható szépen ID szerint egymás mellet.Ez a TexturePack készítőknek lesz hasznos.
Továbbá fontos, hogyha 14w26a-ról frissíted 26b-re akkor a világjaidból Chunok fognak hiányozni!De az a 26c-ben javítva lett,minden esetre erre tekintettelléve mindig csináljatok Backup-okat a világaitokról ha snapshotokkal játazotok!

14w27a,b

Ez a snapshot már érdekesebb... :D


-Rabbits
Az összes nyuszi fajta
Igen úgy bizony bekerültek a nyuszik!:D Összesen 8 fajta van amelyből 6-a



l semmi baj nincs, mert azok csak hétköznapi színes nyuszik.Na de a másik kettő.Az egyik egy fehér-fekete nyuszi mellyel úgy találkozhatunk ,hogy készítünk egy nametaget amit át nevezünk "Toast"-nak és így a nyuszink megkapja eme színt.A másik egy kissé poénos dolog, amikor megláttam olyat röhögtem, emberek :D
Vér nyúl
Bizonyára sokan láttátok a Gyalog-Galopp cimű filmet.Abban találhatunk egy fehér vérengző kis nyuszit amely leharapja az emberek fejét-már sejtitek, mi?-és egy ilyen nyuszi fajta bekerült a játékba is!Piros szeme van és teljesen fehér színe, és hát támad minket.Csalásnélkül 1 az 1000-hez esélyünk van találkozni vele, de ha csalunk cak írjuk be ezt:/summon Rabbit ~ ~ ~ {RabbitType:99} .
Sült nyúl
Nyúl bőr

Nyers nyúl
Nyúl láb
A nyulakat lehet pároztatni: répával, aranyrépával és dandelion virággal is, de egyedül csak a répával lehet szelídíteni, melyet le is legelnek ha kell.A nyuszik olyanok mint az ocelotok : vagyis menekülnek a player elől.Egyenlőre nincsen hangjuk, de valószínűleg majd lesz, habár nem'tom elképzelni, hogy milyen(nyusz-nyusz kizárva!).
Nyúl leves(Rabbit stew)
Jelenleg három droppjuk van: Rabbit Hide(nyúl szőrme melyből négyet össze craftolva bőrt kapunk.Raw Rabbit(vagyis nyers nyúl, amely megsüthető és elfogyasztható).És végül Rabbits'foot amely egy viszonylag ritka dropp és arra jó, hogy megfőzzük vele az új Potion of Leaping-et mellyel nagyokat tudunk ugrani.És végül pedig: tudunk nyúl levest craftolni:gombából,sült nyúlból,sült krumpliból és tálból.
Potion of Leaping





-Barik...
Nyers bárány hús
Nem, nem új mob, hanem csak egy új tárgy amit amikor megláttam tátott szájjal bámultam.Sheep Mutton, vagyis Bárány hús!Ezt a feature-t durván Alpha óta kérik a playerek úgyhogy ezen azért elámultam kicsit.Most meg azon kezdett el járni az agyam, hogy mi lesz még itt ló hús?!
Sült bárány hús
Amúgy ez is csak egy sima kaja melyet megtudunk sütni, majd megenni.








Videók Xisuma-tól:










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése